1kg. karpio,
2-3 morkos,
1-2 svogūnai,
1l. pieno,
ryšulėlis žalių arba džiovintų salierų lapelių,
kmynų,
druskos,
keli malti kvapieji pipirai.
GAMINIMAS:
Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2-3 valandoms paliekamas šaltoje vietoje. Po to karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dugne jau sudėti griežinėliais supjaustytos morkos ir svogūnai. Ant viršaus užberiama salierų lapelių, supilamas pienas ir ant itin mažos kaitros, verdama apie 1 valandą. Išvirę žuvies gabalai, atsargiai, kad nesuirtų, išgriebiami ir sudedami į pusdubenį taip, kad žuvis atrodytų lyg nepjaustyta. Užpilama skysčiu, kuriame virė.