600 g kiaulienos nugarinės,
6 griežinėlių sūrio,
60 g rūkytos pjaustytos šoninės,
120 g raudonos paprikos,
2 airiųjų paprikų,
4 šaukštų džiūvėsėlių,
50 g marinuotų grybų,
2 morkų,
2 šaukštų sviesto,
200 ml grietinėlės,
1 didelio svogūno,
2 morkų,
1 šaukšto miltų,
druskos ir
pipirų,
lauro lapų,
1/2 citrinos sulčių,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Įdaras: abi paprikas sukapokite kartu. Mėsos griežinėlius išmuškite, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite pasimarinuoti. Ant marinuotos mėsos dėkite sūrio griežinėlį, suberkite įdarą.
Susukite į ritinėlį ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku. Suktinukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir pakepinkite ant šlakelio aliejaus iš visų pusių, tada sudėkite į didesnį troškinimo indą. Supjaustykite kubeliais svogūną, morkas supjaustykite griežinėliais.
Pjaustytas daržoves pakepinkite įkaitintoje keptuvėje. Suberkite pjaustytus česnakus, pjaustytus marinuotus grybus ir viską išmaišykite. Kepkite dar 7 min. Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, jeigu padažas netirštėja, įberkite miltų.
Pagamintą padažą užpilkite ant suktinukų. Į puodą įberkite pipirų, sudėkite lauro lapus, įberkite druskos, įpilkite verdančio vandens, uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių.