T e š l a i:
3 kiaušinių baltymų,
125 g cukraus miltelių,
45 g tirpinto sviesto,
65 g miltų.
T r i u f e l i ų masei:
po 150 g baltojo ir pieninio šokolado,
50 g cukraus,
175 g grietinėlės,
75 g sviesto.
GAMINIMAS:
Pasigaminkite plonus biskvitinius sausainius: iki putų suplakite baltymus su cukraus milteliais, maišant supilkite sviestą, suberkite miltus. Į kepimo popieriumi išklotą skardą po šaukštą (paliekant tarpus) sudėkite tešlą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Dar šiltus plonus sausainius susukite į tūteles.
Paruoškite masę: cukrų pakaitinkite puode, kol parus, supilkite grietinėlę, maišant pavirinkite, kol cukrus ištirps, ir nukaiskite. Sudėkite sviestą ir smulkintą šokoladą, išmaišykite. Gautą masę 2-4 val. palaikykite šaltai, po to išplakite ir pripildykite jo atvėsintas tūteles. Biskvitines tūteles galima pakeisti popierinėmis saldainių formelėmis.