500 g grybų,
2 gabaliukų vištienos krūtinėlės,
100 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
1/3 stiklinės pieno,
2 vištienos sultinio kubelių,
2 stiklinių miltų,
2 svogūnų,
1 morkos,
200 g majonezo,
200 g dešrinio sūrio,
maltos paprikos,
2 šaukštų kapotų petražolių ir krapų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Sultinio kubelius ištirpinkite stiklinėje karšto vandens. Vištieną sumalkite, įpilkite paruoštą sultinį, pieną, įdėkite sviestą, kiaušinių trynius, įberkite pipirų. Į faršą berkite tiek miltų, kad gautųsi nekieta tešla. Ją padalykite į 3 dalis.
Kiekvieną dalį plonai iškočiokite, dėkite į kepimo formą, pateptą aliejumi ir iškepkite 3 papločius. Laikykite šiltai. Įdaras: svogūnus ir morką smulkiai supjaustykite, apkepkite aliejuje, ten pat sudėkite pjaustytus grybus, įberkite druskos, pipirų ir kepkite dar.
Įdėkite majonezą, suberkite tarkuotą sūrį, smulkintus žalumynus ir viską išmaišykite. Ant lėkštės dėkite vieną paplotį, ant jo uždėkite pusę paruošto karšto įdaro, uždenkite antruoju papločiu, ant viršaus sudėkite likusį įdarą. Uždenkite trečiuoju papločiu. Pyrago viršų papuoškite majonezu, žalumynais, apibarstykite paprikos milteliais.