6 gabalų jautienos filė,
1 mažos cukinijos,
250 g laukinių ryžių mišinio,
2 šaukštų aliejaus,
500 g morkų,
2 šaukštų sviesto,
200 ml sauso baltojo vyno,
500 ml jautienos sultinio,
125 g grietinės,
1-2 šaukštelio krakmolo,
3-4 stiebų petražolių,
1 citrinos,
sezamo sėklų,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Jautieną nuplaukite, nusausinkite (popieriniu rankšluoščiu), supjaustykite, kiekvieną gabaliuką išmuškite, pabarstykite druska ir pipirais. Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite 8-10 cm juostelėmis. Po keletą cukinijos juostelių padalykite ant jautienos ir tvirtai susukite.
Mediniais pagaliukais sutvirtinkite ir lengvai apvoliokite sezamo sėklose. Laukinius ryžius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės. Morkas supjaustykite šiaudeliais ir apkepkite svieste. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite aliejų, suktinukus sudėkite ir iki aukso rudumo apkepkite. Po to į keptuvę supilkite sultinį, vyną.
Suberkite pakeptas morkas ir jame suktinukus troškinkite 25-30 min. Suktinukus išimkite ir atidėkite į šalį. Grietinėlę supilkite į tą pačią keptuvę ir užvirinkite, paskaninkite druska, pipirais ir citrinos sultimis. Jeigu reikia, pridėkite krakmolo.
Ryžius nusausinkite. Sviestą ištirpinkite puode, jame patroškinkite likusią pjaustytą kubeliais cukiniją, paskaninkite druska ir pipirais. Po to sudėkite ryžius ir su cukinija gerai išmaišykite. Ryžių mišinį dėkite į lėkštę, ant viršaus-suktinukus, aplinkui apipilkite padažu, papuoškite petražolėmis ir citrina.