L i e t i n i a m s blynams:
4 kiaušinių,
200 g miltų,
500 ml mineralinio vandens,
žiupsnelio druskos,
riebalų kepimui.
Į d a r u i:
400 g cukinijų,
miltų,
1-2 šaukštų aliejaus,
300 g grietinėlės sūrio su žalumynais,
1 skiltelės česnako,
1 aitriosios paprikos,
30 g virto kumpio,
1 šaukšto mėgstamų žalumynų,
12 laiškinių česnakų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Iš miltų, kiaušinių, mineralinio vandens ir druskos užmaišykite skystą tešlą. Įkaitintoje keptuvėje iškepkite blynus. Iškeptus lietinius blynus laikykite šiltai. Įdaras: cukiniją supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska, pipirais ir sumaišykite su kapotu česnaku ir smulkinta aitriąja paprika ir palikite 15-20 min. pasimarinuoti.
Marinuotas cukinijas pavoliokite miltuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite cukinijų kubelius, kol pagels. Ataušinkite. Į dubenį sudėkite sūrį, kepintas cukinijas, žalumynus, kumpį ir viską sumaišykite. Įdarytus lietinius susukite į volelį, supjaustykite iki norimo dydžio. Prieš patiekiant lietinius su cukinijomis apriškite laiškiniais česnakais.