2 agurkų (apie 26 cm ilgio),
3 pomidorų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
250 g rokforo sūrio,
150 ml jogurto,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kiaušinį kietai išvirkite, ataušinkite ir smulkiai supjaustykite. Kiekvieną agurką nuplaukite, supjaustykite jį 5-6 cm ilgio gabalėliais, perpjaukite išilgai pusiau ir šaukšteliu pašalinkite sėklas ir dalį minkštimo. Išskobtas puseles pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žalumynus susmulkinkite, užpilkite jogurtu, suberkite smulkintą sūrį, smulkintą kiaušinį ir viską išsukite iki vientisos masės. Pomidorus nuplaukite, išskobkite vidų ir supjaustykite smulkiai. Juos dėkite į sūrio-jogurto masę, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Pridėkite šio įdaro į agurkus, sudėkite juos į lėkštę, papuoškite petražolių šakelėmis.