600 g jūros ešerio filė,
2 šaukštų citrinos sulčių,
3 šaukštų smulkintų bazilikų,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
2 skiltelių česnako,
1-2 šaukštų kedro riešutų,
50 g parmezano,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
baltųjų pipirų,
1 mažos cukinijos (apie 150 g),
1 šaukšto (20 g) sviesto,
citrinos skiltelių.
GAMINIMAS:
Žuvies filė supjaustykite gabalėliais po 80-90 g. Įdaras: sutarkuokite sūrį, susmulkinkite petražoles ir česnakus, bazilikus ir kapotus kedro riešutus. Viską sumaišykite ir sudėkite ant žuvies gabalėlių. Formuokite suktinukus. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais.
Suktinukus apvyniokite cukinijos juostelėmis ir sutvirtinkite iešmeliais.Kepimo skardą ištepkite sviestu, sudėkite suktinukus ir kepkite 15-20 min. 180-200 laipsnių orkaitėje. Įpusėjus kepimo laikui suktinukus apverskite ir aptepkite sviestu. Karštus suktinukus patiekite su salotų lapais ir keptomis bulvėmis.