(2 porcijoms)
250 g žuvies filė,
2 vidutinio dydžio pomidorų,
2 svogūnų laiškų,
2 šaukštų grūdėtų garstyčių,
1 šaukšto medaus,
1 citrinos,
2 skiltelių česnako,
druskos,
baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį. Marinatas: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite česnako skilteles, įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles.
Įpilkite citrinų sulčių, gautu mišiniu tolygiai įtrinkite žuvį ir bent 2 val. palikite pasimarinuoti. Marinuotus žuvų gabalėlius nuvarvinkite, sudėkite ant folijos, ant viršaus dėkite pjaustytus pomidorus ir smulkintus svogūno laiškus, suvyniokite į foliją, jos kraštelius užlankstykite ir kepkite karštoje orkaitėje ant grotelių apie 15-20 min. Valgykite su mėgstamu padažu ir žaliomis salotomis.