(4 porcijoms)
700 g pievagrybių,
4 šaukštų alyvų aliejaus,
3 stambių česnako skiltelių,
2 svogūnų,
2 morkų,
1 saldžiosios paprikos,
4 šaukštų citrinų sulčių,
1 šaukšto kalendrų grūdelių,
1 žalios aitriosios paprikos,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Supjaustykite nuvalytas daržoves: svogūnus žiedeliais, saldžiąją papriką ir česnakus siauromis juostelėmis, smulkiai sukapokite aitriosios paprikos minkštimą. Stambia tarka sutarkuokite morkas. Įkaitintame aliejuje apkepinkite česnakus, morkas, saldžiąją ir aitriąją paprikas, kol gražiai pagels.
Sudėkite nuplautus, nusausintus, į keturias dalis padalytus grybus ir viską kepkite maždaug 7 minutes. Tada ugnį išjunkite, keptuvę uždenkite dangčiu ir palaukite, kol atauš. Prieš patiekiant pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite šviežiai sumaltomis kalendromis.