1,5-2kg. jautienos filė,
2 morkos,
burokėlis,
2 svogūnai,
1 poras,
2 lauro lapai,
2 veršio kojos,
2 šaukštai sviesto,
salieras,
15 kvapiųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Jautiena išmušama, pasūdoma, prismaigstoma lašinukų ir paliekama valandai. Keptuve kaitinamas sviestas. Į jį dedama jautiena ir kepama, kol apkepa iš visų pusių. Tuomet sudedamos veršio kojos, smulkiai supjaustytos morkos, burokėlis, poras, svogūnas, salieras, keli kvapieji pipirai ir 2 lauro lapai. Užpilama vandens tiek, kad jis vos apsemtų mėsą, uždengtas kepsnys 3 valandas troškinamas vienodoje kaitroje. Paskui mėsa išimama į pusdubenį, skystis ištrinamas pro tinklelį ir supilamas ant mėsos. Pusdubenis dedamas į šaldytuvą, kad atauštų. Kepsnys tiekiamas drebučiuose.