(8 porcijoms)
Į d a r u i:
3 stiklinių grikių košės,
1 svogūno,
4 šaukštų sviesto,
50 g džiovintų grybų,
1 stiklinės pieno,
druskos,
pipirų.
T e š l a i:
2 stiklinių miltų,
1 stiklinės 22 proc. grietinės,
2 kiaušinių,
1 šaukšto margarino formai ištepti,
druskos.
GAMINIMAS:
Įdaras: grybus nuplaukite ir pamirkykite piene 2 val. Nusausinkite, pavirkite apie 30 min., atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūną susmulkinkite, apkepkite svieste. Košę sumaišykite su keptais svogūnais, grybais ir likusiu sviestu, pagardinkite druska, pipirais.
Tešla: persijotus per sietelį miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, grietine, 1 kiaušiniu ir dėkite į šaldytuvą 1 val. Iškočiokite, supjaustykite kvadratais, ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro ir gerai sulipinkite kraštelius.
Karščiui atsparų indą ištepkite margarinu, sudėkite pyragėlius, jų viršų aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.