2 stiklinių pieno,
10-15 g sausų mielių (gali būti šviežios),
75 g sviesto,
500 g miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės,
3 kiaušinių,
2,5-3 stiklinių aguonų,
4 šaukštų smulkintų migdolų,
2 šaukštų graikinių riešutų,
200 g džiovintų abrikosų,
miltinio cukraus,
šokolado papuošimui.
GAMINIMAS:
Mieles ištirpinkite stiklinėje šilto pieno. Ištirpinkite sviestą. Giliame dubenyje elektriniu plakikliu išplakite kiaušinį ir 1/2 stiklinės cukraus, suberkite persijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišykite. Pamažu supilkite ištirpintas mieles, sviestą, suminkykite glotnią tešlą, tada uždenkite rankšluoščiu ir palaikykite 45 min. šiltoje vietoje.
Abrikosus užplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. 2 šaukštus atidėkite papuošti. Likusį pieną supilkite į puodą, užvirinkite, nukaiskite. Suberkite aguonas, riešutus, stiklinę cukraus, vanilinio cukraus, išmaišykite ir atvėsinkite.
Įmuškite 2 kiaušinius, išmaišykite-įdaras gatavas. Pakilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, kad gautumėte stačiakampį. Ant lakšto dėkite aguonų įdaro 2 cm nuo krašto, užbarstykite smulkintų abrikosų ir atsargiai susukite vyniotinį. Galus kruopščiai sujunkite. Vainiką dėkite į specialią kekso formą su išpjova viduryje.
Palaikykite 30 min. šiltoje vietoje, po to pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 50 min. Iškepusį vainiką atvėsinkite, apliekite šokoladu, ištirpintu karšto vandens vonelėje. Iš miltinio cukraus paruoškite baltą glajų ir konditeriniu švirkštu arba maišeliu nupieškite snaiges.