T e š l a i:
300 g varškės,
5 kiaušinių,
120 g miltų,
kapotų žalumynų,
100 g Permezano sūrio (tinka ir kitoks kietasis sūris).
P a d a ž u i:
2 nedidelių svogūnų,
50 g sviesto,
1 šakelės rozmarino,
100 g pievagrybių (tinka švieži ar džiovinti grybai),
40 ml sauso baltojo vyno,
100 ml grietinėlės,
100 ml daržovių sultinio,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Iš varškės, kiaušinių, tarkuoto Permezano (šiek tiek jo pasilikite papuošti), miltų, žalumynų, žiupsnelio druskos ir pipirų išminkykite tešlą ir dėkite į šaldytuvą. Kai ji atvės, suformuokite nedidelius kamuoliukus. Meskite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 5 min.
Padažas: sviestą išlydykite keptuvėje, supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite ir pakaitinkite. Suberkite smulkintus svogūnus, rozmariną, maišant pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti. Tada dėkite supjaustytus grybus, pakepinkite, pilkite vyną ir kaitinkite, kol skystis išgaruos.
Pabaigoje supilkite grietinėlę ir sultinį. Užvirinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Padažą pilkite ant virtinukų. Apibarstykite likusiu tarkuotu parmezano sūriu. Galite pataisyti ir spirgučių padažą. Lašinukus arba šoninę smulkiai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje, dėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai gražiai apkeps, įdėkite grietinės, įberkite druskos ir pipirų.