Viščiuko,
druskos,
pipirų,
prieskonių,
bazilikų lapelių,
kelių česnako skiltelių,
aliejaus,
šviežiai kimštų dešrelių,
šaltai rūkytos šoninės juostelių,
šviežių rozmarinų.
K r o k e t a m s:
bulvių,
krakmolo,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išdorotą viščiuką iš išorės ir vidaus gerai ištrinkite druska, pipirais, prieskoniais, grūstais česnakais, bazilikais. Ištepkite aliejumi. Dėkite į skardą ar kepimo indą, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 1-1,5 val. Dešreles gražiai apvyniokite šoninės juostelėmis, užkiškite rozmarino šakelių.
10-15 min. likus iki viščiuko kepimo pabaigos į orkaitę dėkite kepti dešreles. Kroketai: nuskustas bulves išvirkite, nusunkite, sugrūskite, įdėkite krakmolo, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Darykite apvalius kamuoliukus, juos galite apvolioti grūstais kukurūzų traškučius. Kepkite įkaitintame aliejuje.