(4 porcijoms)
T e š l a i:
250 g miltų,
2 kiaušinių,
500 ml pieno,
1 ryšelio svogūnų laiškų,
1 ryšelio petražolių,
1 šaukštelio čuibrelių,
druskos,
žiupsnelio muskato,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
2 svogūnų,
30 g sviesto,
500 g voveraičių,
250 ml pieno,
8 šaukštų grietinės,
4 šaukštų smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų išplakite tešlą, suberkite susmulkintus žalumynus ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite aliejų, iškepkite lietinius ir padėkite juos šiltoje vietoje. Padažas: nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus kepkite įkaitintame svieste, kol parusvės.
Voveraites nuplaukite, stambesnes perpjaukite pusiau, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir patroškinkite keletą minučių. Supilkite pieną, sudėkite grietinę ir pavirinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje pagardinkite druska, pipirais, suberkite petražoles ir išmaišykite. Padažą patiekite su lietiniais.