400 g pievagrybių,
1 kg bulvių,
druskos,
pipirų,
ryšelio svogūnų laiškų,
5 šaukštų aliejaus,
100 g sūrio,
po 1/2 geltonosios ir
žaliosios spalvos pjaustytos paprikos,
2 šaukštų smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, pagardinkite druska ir pipirais. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame grybus. Suberkite svogūnų laiškus, smulkintas paprikas ir dar pakepinkite.
Sudėkite viską į lėkštę. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš bulvių masės iškepkite 8 blynus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sudėkite blynus į skardą, išdėliokite ant viršaus pakepintus grybus, svogūnų laiškais, uždėkite sūrio griežinėlių. Pabarstykite pipirais ir kepkite orkaitėje apie 10 min.