6 kiaušinių (atskirkite baltymus nuo trynių),
druskos,
180 g cukraus,
170 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
150 g maltų migdolų,
1 apelsino,
500 g marcipanų masės,
250 ml pieno,
1 šaukšto krakmolo,
1/2 pakelio vanilinio pudingo miltelių,
2 šaukštų miltinio cukraus,
migdolų plokštelių, šokolado papuošti.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus išplakite su druska iki standžių putų. Kiaušinių trynius ištrinkite su 150 g cukraus iki baltumo. Suberkite persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus, 100 g migdolų ir išmaišykite. Tada atsargiai įmaišykite baltymus. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (apie 24 cm skersmens), pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30-40 min.
Iškepusį atvėsinkite. Nutarkuokite apelsino žievelę, apelsino sultis išspauskite. Jas pakaitinkite su 150 g tarkuotos marcipanų masės. Įpilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą ir maišant užvirinkite. Pudingo miltelius paruoškite su pienu ir likusiais 30 g cukraus. 150 tarkuotos marcipanų masės sumaišykite su likusiais migdolais (50 g).
Pudingą sumaišykite su miltiniu cukrumi ir atšaldykite. Biskvitą perpjaukite išilgai į 3 dalis. Vieną dalį dėkite į torto formą, aptepkite pudingu. Uždėkite antrą dalį biskvito, aptepkite apelsinine marcipanų mase. Dėkite trečią dalį, ant jos užtepkite likusią marcipanų masę. Padėkite 1 valandai į šaldytuvą. Torto šonus papuoškite migdolų plokštelėms, viršų - šokoladu.