(4 porcijoms)
400 g kiaulienos išpjovos,
800 g saliero šaknies,
450 g voveraičių,
2 šaukštų citrinos sulčių,
150 ml daržovių sultinio (iš kubelių),
2 svogūnų,
3 šaukštų aliejaus,
šaukšto smulkintų svogūnų laiškų,
druskos,
pipirų,
žiupsnelio muskato riešuto.
GAMINIMAS:
Salierą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Sultinį puode sumaišykite su citrinų sultimis, dėkite salierus ir virkite apie 20 min.; tada sutrinkite per sietelį ar virtuviniu kombainu, kad gautųsi tyrė, pagardinkite druska ir pipirais. Svogūnus susmulkinkite, voveraites nuplaukite, didesnes perpjaukite pusiau.
Mėsą nuplaukite, supjaustykite porcijomis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite mėsą iš abiejų pusių po 3-4 min., iškepusią dėkite į lėkštę ir toje pačioje keptuvėje kepkite grybus su svogūnais, svogūnų laiškais, tada pagardinkite druska, žiupsneliu muskato riešuto ir pipirais. Kepsnius patiekite su salierų tyre ir grybais.