Kepta jautiena su raudonuoju vynu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta jautiena su raudonuoju vynu


INGREDIENTAI:

(4 porcijoms)
300 ml raudonojo vyno,
300 ml portveino,
5 svogūnų su laiškais,
300 ml jautienos sultinio,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 gabalų po 225 g jautienos nugarinės,
150 g miško grybų,
75 g sviesto,
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto petražolių,
225 g šoinatų,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Į puodą supilkite vyną, portveiną ir susmulkintus svogūnus. Virkite 5-8 min., kol išgaruos didesnė dalis skysčio. Supilkite sultinį ir virkite ant stiprios ugnies apie 5 min., kol išgaruos apie pusė skysčio, po to padažą atidėkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite druska ir pipirais įtrintus jautienos gabaliukus. Kepkite iš abiejų pusių po 30 sek.

Taip apkeptą mėsą dėkite į aliejumi išteptą skardą ir baikite kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kepkite pagal savo skonį: 2 min. - jei mėgstate su krauju, 4 min. - jei patinka vidutiniškai iškepusi, 6 min. - jei mėgstate visiškai iškepusią. Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, suberkite nuplautus supjaustytus grybus ir kepkite 3-4 min.

Sudėkite svogūnų laiškus, smulkintą česnaką ir kepkite, kol suminkštės. Suberkite petražoles. Kai iškeps, atidėkite į šalį. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatų lapus, pagardinkite druska ir pipirais. Kepsnius išdėliokite į lėkštę, šalia dėkite špinatų lapus, užberkite grybų ir užpilkite vyno padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668