(4 porcijoms)
300 ml raudonojo vyno,
300 ml portveino,
5 svogūnų su laiškais,
300 ml jautienos sultinio,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 gabalų po 225 g jautienos nugarinės,
150 g miško grybų,
75 g sviesto,
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto petražolių,
225 g šoinatų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Į puodą supilkite vyną, portveiną ir susmulkintus svogūnus. Virkite 5-8 min., kol išgaruos didesnė dalis skysčio. Supilkite sultinį ir virkite ant stiprios ugnies apie 5 min., kol išgaruos apie pusė skysčio, po to padažą atidėkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite druska ir pipirais įtrintus jautienos gabaliukus. Kepkite iš abiejų pusių po 30 sek.
Taip apkeptą mėsą dėkite į aliejumi išteptą skardą ir baikite kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kepkite pagal savo skonį: 2 min. - jei mėgstate su krauju, 4 min. - jei patinka vidutiniškai iškepusi, 6 min. - jei mėgstate visiškai iškepusią. Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, suberkite nuplautus supjaustytus grybus ir kepkite 3-4 min.
Sudėkite svogūnų laiškus, smulkintą česnaką ir kepkite, kol suminkštės. Suberkite petražoles. Kai iškeps, atidėkite į šalį. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatų lapus, pagardinkite druska ir pipirais. Kepsnius išdėliokite į lėkštę, šalia dėkite špinatų lapus, užberkite grybų ir užpilkite vyno padažu.