850 ml kvietinių miltų,
20 g šviežių mielių,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas cukraus,
2 šaukšteliai druskos,
šaukštas kapotų rozmarinų,
saujelė žaliųjų alyvuogių be kauliukų.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, suberkite šakute trupintas mieles, įpilkite 250 ml šilto vandens, suberkite cukrų, tešlą šiek tiek pasūdykite, gerai išmaišykite ir padėkite šiltai 20 min. Kai tešla pakils, ją išminkykite ir palikite dar valandą pastovėti.
Kapotus rozmarinus sumaišykite su 2 šaukštais aliejaus ir alyvuogėmis, įmaišykite į pakilusią tešlą, gerai išminkykite. Tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite vidutinio storio papločius, iš jų išspauskite vidutinio dydžio apskritimus, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Aptepkite alyvuogių aliejumi, 20 min. palaukite, kad šiek tiek pakiltų, ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Tiekite atvėsintą su žalumynų sviestu.