200-300 g juodosios duonos (padžiovintos iš vakaro),
25 g krakmolo,
200 g smulkintų grybų,
90 g sviesto,
3 kiaušinių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų,
3 šaukštų smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite grybus, kol šie suminkštės. Išplakite kiaušinius ir tirpintą sviestą iki purios masės. Į masę dėkite krakmolo, petražoles, grybus, pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite tiek duonos, kad sumaišius būtų kietokia tešla.
Iš jos lipdykite graikiško riešuto dydžio kotletukus. Dideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite ir sumeskite kukulius. Virkite 2-3 min., kol išplauks į paviršių. Patiekite karštus su pomidorų padažu.