Viščiukas su baltuoju vynu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Viščiukas su baltuoju vynu


INGREDIENTAI:

Viščiuko,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
500 g nedidelių svogūnų,
2 skiltelių česnako,
2 šakelių rozmarino,
4 šakelių petražolių,
6 šaukštų aliejaus,
150 ml baltojo vyno,
1 šaukštelio paprikos miltelių.


GAMINIMAS:

Viščiuką išdorokite, gerai išplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais. Svogūnus ir česnaką nulupkite. Rozmariną, pusę petražolių, svogūnus ir česnaką dėkite į kepimo indą, apšlakstykite 2 šaukštais aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus dėkite viščiuką ir aptepkite 2 šaukštais aliejaus.

Apliekite vynu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 40 min., palaistydami susidariusiomis sultimis. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Sumaišykite šaukštelį paprikos su 2 šaukštais aliejaus ir vėl aptepkite viščiuką, šaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10 min. 220 laipsnių orkaitėje.

Iškepusį papuoškite petražolių arba rozmarino šakelėmis. Galite patiekti su keptomis ar virtomis bulvėmis, šviežiomis daržovėmis, citrinų griežinėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668