600 g žuvies filė, gali būti 1 kg šviežių kilkių arba strimėlių,
1 svogūno,
1 stiklinės sūdytų arba 400 g šviežių grybų,
2 šaukštų margarino arba sviesto,
druskos,
petražolių lapelių arba svogūnų laiškų,
1/2 stiklinės vandens arba sultinio,
2 pomidorų arba pomidorų tyrės,
2 šaukštų grietinės.
GAMINIMAS:
Filė supjaustykite gabalais, strimėles ir kilkes nuvalykite, grybus ir svogūną sukapokite. Produktus sudėkite sluoksniais į žemą troškintuvą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėkite žuvų, o tarp jų - svogūnų, grybų, sviesto gabaliukų.
Kiekvieną sluoksnį pasūdykite. Jei grybai švieži, skysčio nepilkite, jei sūdyti - įpilkite sultinio arba vandens. Pabarstykite žalumynais, įdėkite grietinės ir uždengus troškinkite 15-20 min. patiekite su virtomis bulvėmis arba biria koše.