400 g žuvies (pvz., plekšnės),
1-2 šaukštų miltų,
aliejaus,
1 citrinos,
1/2 šaukštelio malto imbiero,
druskos,
pipirų pagal skonį.
T e š l a i:
1 kiaušinio,
2/3 stiklinės pieno,
25 g parmezano,
1/2 stiklinės miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.
P a d a ž u i:
4 šaukštų majonezo,
2 šaukštų kaparėlių.
GAMINIMAS:
Padažas: kaparėlius smulkiai sukapokite, sumaišykite su majonezu ir dėkite į šaldytuvą. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite citrinų sultimis. Apibarstykite druska, pipirais ir imbieru. Tešla: trynį atskirkite nuo baltymo ir išplakite su pienu ir druska.
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į išplaktą trynį su pienu ir išmaišykite. Tada pamažu į tešlą įmaišykite 3 šaukštus ledinio vandens. Į tešlą dėkite išplaktą iki standžių putų baltymą, įberkite tarkuoto parmezano ir išmaišykite. Žuvies filė nusausinkite, pavoliokite miltuose.
Merkite į tešlą ir kepkite dideliame kiekyje įkaitinto aliejaus 4-5 min., kol susidarys auksinė plutelė. Apkeptą filė nusausinkite ant popierinio rankšluoščio. Patiekite žuvį karštą su majonezo padažu ir citrinų skiltelėmis.