Žuvis tešloje su parmezanu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvis tešloje su parmezanu


INGREDIENTAI:

400 g žuvies (pvz., plekšnės),
1-2 šaukštų miltų,
aliejaus,
1 citrinos,
1/2 šaukštelio malto imbiero,
druskos,
pipirų pagal skonį.

T e š l a i:
1 kiaušinio,
2/3 stiklinės pieno,
25 g parmezano,
1/2 stiklinės miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.

P a d a ž u i:
4 šaukštų majonezo,
2 šaukštų kaparėlių.


GAMINIMAS:

Padažas: kaparėlius smulkiai sukapokite, sumaišykite su majonezu ir dėkite į šaldytuvą. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite citrinų sultimis. Apibarstykite druska, pipirais ir imbieru. Tešla: trynį atskirkite nuo baltymo ir išplakite su pienu ir druska.

Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į išplaktą trynį su pienu ir išmaišykite. Tada pamažu į tešlą įmaišykite 3 šaukštus ledinio vandens. Į tešlą dėkite išplaktą iki standžių putų baltymą, įberkite tarkuoto parmezano ir išmaišykite. Žuvies filė nusausinkite, pavoliokite miltuose.

Merkite į tešlą ir kepkite dideliame kiekyje įkaitinto aliejaus 4-5 min., kol susidarys auksinė plutelė. Apkeptą filė nusausinkite ant popierinio rankšluoščio. Patiekite žuvį karštą su majonezo padažu ir citrinų skiltelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668