(1 porcija 470 kcal)
500 g baltagūžio kopūsto,
500 g bulvių,
400 g rūkyto kumpio arba šoninės,
150 g šaldytų žirnių,
3 šaukštų aliejaus,
1 svogūno,
1 šaukšto kmynų,
1 aitriosios paprikos,
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
25 g juodųjų alyvuogių,
druskos,
pipirų,
150 g grietinės,
smulkintų krapų ir
petražolių.
GAMINIMAS:
Kopūstą smulkiai supjaustykite, pabarstykite druska, smulkinta aitriąja paprika, kmynais ir sumaišykite su smulkiai kapotais svogūnais. Saldžiąsias paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite siauromis juostelėmis. Plonomis kumpio juostelėmis padenkite kepimo dugną, sieneles.
Sluoksniuokite daržoves: paskirstykite pusę kopūstų, sudėkite po sluoksnį saldžiųjų paprikų, žirnelių, pjaustytų ketvirčiais bulvių, o viršuje-likusius kopūstus. Gaminį užpilkite grietine ir 4 šaukštais vandens. Viršų apdėliokite likusiu kumpiu, alyvuogėmis ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Troškinkite maždaug 40 min. Patiekite su mėgstamu padažu.