4 porcijoms:
4 griežinių nugarinės su kauliuku (po 125 g),
po žiupsnelį druskos,
pipirų,
2 šaukštų miltų,
2 skiltelių česnako,
2 citrinų,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 pomidorų,
125 g baltojo desertinio vyno,
150 ml mėsos sultinio,
30 g sviesto,
žiupsnelio džiovintų raudonėlių,
uoginių pomidorų papuošti.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, patrinkite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Česnaką smulkiai sukapokite, citrinas nuplaukite, nusausinkite. Nutarkuokite vienos citrinos žievelę, pačią citriną perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Kitą citriną suraikykite griežinėliais.
Česnakus pakepinkite aliejuje ir iš keptuvės išimkite. Į karštą aliejų dėkite muštinius. Kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies po 4 min. iš kiekvienos pusės. Iškepusius išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai. Keptuvėje esančius riebalus nupilkite į mažą keptuvėlę.
Į likusį skystį supilkite vyną, sultinį, citrinos sultis, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę, užvirinkite ir dar šiek tiek pavirinkite ant minimalios ugnies. Pagardinkite sviestu, raudonėliais. Mažoje keptuvėlėje greitai apkepinkite citrinos griežinėlius ir pomidorų puseles. Juos išdėliokite pašildytose lėkštėse šalia muštinių ir apliekite padažu.