T e š l a i:
2,5 puodelio aukščiausios rūšies miltų,
puodelis šilto vandens,
6 g sausų mielių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
žiupsnelis cukraus.
V i r š u i:
0,5 litro šviežių voveraičių,
300 g vištienos filė,
šaukštas sviesto,
didelis svogūnas,
200 g tarkuoto brandinto sūrio,
2 šaukštai grietinėlės,
2 skiltelės česnako,
šaukštas kapotų petražolių,
druskos,
pipirų,
2 šaukštai pomidorų pastos.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų.
Užminkykite minkštą tešlą, ją sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite stovėti apie valandą, kad pakiltų. Tada tešlą išminkykite, suformuokite norimo dydžio picos pagrindus ir iškočiokite. Vištieną išvirkite garuose, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir suplėšykite šakute.
Voveraites nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pakepinkite svieste. Kai voveraitės bus beveik paruoštos, sumeskite vištieną, supilkite grietinėlę ir troškinkite, iki plėšyta vištiena sugers visą skystį ir masė taps tiršta.
Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su petražolėmis. Ant paruoštos picos tešlos saikingai tepkite pomidorų pastos, krėskite vištienos ir voveraičių, ant viršaus-svogūnų, česnakų ir petražolių mišinio, galiausiai užberkite tarkuoto sūrio. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20-30 minučių.