1/4 puodelio skrudintų linų sėmenų,
1/4 puodelio maltų linų sėmenų,
1 1/2 puodelio miltų,
1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
1/2 arbat. šaukšt. druskos,
4 arbat. šaukšt. minkšto sviesto arba margarino,
1/2 puodelio lieso pieno.
GAMINIMAS:
Paprasta paruošti ir labai skanu. Į dubenį suberkite skrudintus ir maltus linų sėmenis, miltus, kepimo miltelius, druską ir sviestą ar margariną. Gerai išmaišykite, supilkite pieną ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Ją apgaubkite plėvele ir 10 minučių palaikykite šaldytuve.
Tešlą padalinkite į 4 dalis ir kiekvieną jų iškočiokite į 2 mm storio lakštus. Juos supjaustykite į 6x6 cm kvadratėlius. Šiuos kvadratėlius sudėkite į skardą, pabarstytą miltais. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol krekeriai apskrus.