8-9 vidutinio dydžio bulvės,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
petražolių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
1,5 šaukštelio lydyto sviesto,
aliejaus (kepti).
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išilgai sutarkuokite (tarkiai turi būti ilgi; galite pasinaudoti virtuvės kombainu ar pjaustykle). Sutarkuotas bulves nuspauskite ranka, kad nubėgtų nereikalingas skystis. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Žalumynus taip pat susmulkinkite. Viską suberkite į indą su bulvėmis, supilkite lydytą sviestą, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti porą minučių.
Tuo metu užkaiskite keptuvę, įpilkite į ją aliejaus. Tada imkite truputį bulvių masės, suformuokite blynelį ir dėkite į keptuvę. Keptuvėje jį šiek tiek paspauskite mentele. Paplotėlius kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus gražų auksinį atspalvį. Patiekti bulvių paplotėlius galima kaip garnyrą ir kaip atskirą patiekalą.