Vieno apelsino sulčių,
šaukštelis nutarkuotų apelsino žievelių,
raudonasis greipfrutas,
apie 80 g kuskuso,
4 didesni "Ledkalnio" salotos lapeliai,
keli smulkių salotų lapeliai (papuošti).
P u t ė s i a m s:
10 g želatinos,
150 ml grietinėlės (plakti),
250 g šviežio ožkų pieno sūrio.
GAMINIMAS:
Supilkite į puodelį išspaustas apelsinų sultis, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles, įpilkite 50 ml vandens, užvirinkite, supilkite kuskuso kruopas, uždenkite ir palikite 10 min., kad išbrinktų, tada lengvai pamaišykite šakute.
Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens. 3 šaukštus grietinėlės ir 50 g sūrio išmaišykite, trumpai pakaitinkite, sukrėskite brinkintą želatiną, dar truputį pakaitinkite, tada masę atvėsinkite ir elektriniu plakikliu įplakite likusį sūrį.
Paruoštą sūrio masę pastatykite šaltai, o kai ji pradės stingti, įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę ir pastatykite į šaldytuvą. Ant salotų lapelių berkite kuskuso kruopų, dėkite greipfruto skiltelių ir krėskite po šaukštą ožkų pieno sūrio putėsių.