4 porcijoms:
1 kiaušinio aptepimui.
T e š l a i:
1 stiklinės miltų,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
400 g varškės sūrio,
1 kiaušinio,
2 šaukštų kapotų petražolių lapelių,
1 šaukšto sviesto,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų, kiaušinių druskos ir 0,5 stiklinės vandens suminkykite tešlą ir palaikykite ją 30 min. šaldytuve. Įdaras: sumaltą arba sukapotą sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir petražolėmis. Iš tešlos iškočiokite 2 plonus vienodo dydžio lakštus. Ant vieno lakšto keliomis eilėmis sudėkite lygiais tarpais nedidelius įdaro kamuoliukus.
Tešlą aplink juos aptepkite kiaušinio plakiniu, uždenkite antruoju tešlos lakštu. Tešlą aplink įdarą prispauskite, kad abu lakštai suliptų. Išpjaustykite kvadratinius virtinukus, Juos virkite 5 min. pasūdytame vandenyje. Patiekite apšlakstytus tirpintu sviestu.