T e š l a i:
1,25 stiklinės miltų,
100 g sviesto,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
500 g sausos varškės,
1 stiklinės cukraus,
2 kiaušinių,
3 šaukštų manų kruopų,
1 šaukšto citrinų sulčių,
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės.
GAMINIMAS:
Šaltą sviestą sukapokite, sumaišykite su miltais, druska, įpilkite 1/4 stiklinės šalto vandens ir suminkykite tešlą. Jos gniužulą apibarstykite miltais ir palaikykite 20 minučių. Varškę ištrinkite su cukrumi, įmuškite trynius, supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotą žievelę, manų kruopas ir išmaišykite.
Baltymus išplakite, kad tūris padvigubėtų, tada sumaišykite su varškės mase. Iškočiotą tešlos lakštą įklokite į sviestu išteptą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 min. Ant iškepusio papločio tolygiai paskleiskite varškės masę. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar 25 minutes.