2 porcijoms:
2 nepernokusių vos minkštų avokadų,
2 žaliųjų citrinų (tinka ir paprastos),
1 svogūno (maždaug 50 g svorio),
po žiupsnelį druskos,
juodųjų ir rausvųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Iš perpjautų avokadų išimkite kauliukus, minkštimą šaukštu iškabinkite į dubenį ir tuoj pat apšlakstykite vienos citrinos sultimis, kad nepajuostų. Berkite stambiai kapotus svogūnus, pagal skonį pridėkite druskos, pipirų. Viską sutrinkite plaktuvu, retkarčiais vis įlašinant antrosios cotrinos sulčių, bet tik tiek, kad nenuslopintų svogūnų skonio ir pipirų aštrumo.
Tinka su įvairiais traškučiais, ypač kukurūzų, tortilijomis. Skaidria maistine plėvele apdengtą kremą laikykite šaldytuve. Kad jis ilgiau išliktų žalias, įdėkite avokado kauliuką, o prieš patiekiant jį išimkite.