Avižinių dribsnių duona receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Avižinių dribsnių duona


INGREDIENTAI:

300 g kvietinių miltų,
200 g rupiai maltų kvietinių miltų,
100 g avižinių dribsnių,
80 g skaldytų migdolų,
100 g smulkintų džiovintų slyvų,
60 g mielių,
1 šaukštelio cukraus,
300 g šiltų pasukų,
125 g liesos varškės,
1 šaukštelio druskos,
50 g lydyto sviesto,
2-3 kiaušinių.


GAMINIMAS:

Paruoškite mielinę tešlą iš visų jai skirtų produktų. Pasiruoškite raugą iš šiltų pasukų, mielių, cukraus ir palikite mažiausiai 20 min. šiltoje vietoje. Dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, druską ir varškę. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.

Suberkite miltus, raugą ir maišykite, kol masė taps lygi ir vientisa. Galiausiai sudėkite maltus migdolus ir slyvas. Tešlą kildinkite apie valandą. Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite ir suformuokite kepalėlį. Jį padėkite ant gerai išteptos riebalais skardos.

Kepalėlį suvilgykite šiltu vandeniu ir viršų pabarstykite avižiniais dribsniais ir skaldytais migdolais. Dar 25 minutes palaikykite uždengtą skepeta, kad tešla šiek tiek pakiltų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668