Mielinė morkų duona receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mielinė morkų duona


INGREDIENTAI:

500 g morkų,
50 g sviesto,
2 šaukštų citrinų sulčių,
pagal skonį druskos,
cukraus,
750 g miltų,
40 g mielių ir
žiupsnelio cukraus mielėms pabarstyti,
380 ml pieno,
1 šaukšto druskos.


GAMINIMAS:

Nuskustas morkas stambiai sutarkuokite ir įkaitintame svieste maišant trumpai patroškinkite. Supilkite citrinų sultis, pagal skonį berkite druskos, cukraus ir atvėsinkite. Iš miltų, mielių, žiupsnelio cukraus, pieno, šaukšto druskos paruoškite tešlą.

Sudėkite morkų masę ir viską gerai išminkykite (jei reikia, dar šiek tiek įpilkite pieno). Suformuokite gniužulą, uždenkite ir kildinkite, kol tešlos tūris gerokai padidės. Tada darsyk perminkykite, suformuokite 1 arba 2 kepalėlius. Dėkite juos arba į formą, arba tiesiog į skardą.

Dar 20 min. pakildinkite ir aptepkite šiek tiek pasaldintu pienu. Kepkite iki 220 laipsnių orkaitėje maždaug 40 minučių. Šviežia ir aptepta žalumynų sviestu tokia duonelė pati skaniausia.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668