Mažas kopūstas,
2 svogūnai,
2 morkos,
2 kiaušiniai,
1,5 stiklinės kefyro,
druskos,
pipirų,
krapų,
šaukštelis sodos,
stiklinė miltų,
aliejaus,
maltų džiūvėsėlių (manų kruopų).
GAMINIMAS:
Kopūstą išskirstykite lapais, apvirkite pasūdytame vandenyje 2-3 minutes. Svogūnus supjaustykite, morkas stambiai sutarkuokite, pakepkite aliejuje. Pabarstykite druska ir pipirais. Į kiekvieną lapą (didesnius perpjaukite perpus) dėkite apkeptų daržovių ir suvyniokite į nedidelius suktinukus.
Iš kiaušinių, kefyro, druskos, sodos ir miltų paruoškite tešlą (neturi būti labai tiršta), įmaišykite smulkiai supjaustytų krapų. Kepimo formą patepkite aliejumi, pabarstykite džiūvėsėliais arba manų kruopomis, sudėkite suktinukus. Apliekite juos tešla. Įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje kepkite 30 minučių, kol pasirodys graži rusva plutelė.
Šis apkepas tinka kaip užkandis, taip pat prie pirmųjų patiekalų, galima valgyti kaip atskirą patiekalą, pagardinus grietine.