4 kg baklažanų,
3 svogūnai,
3 morkos,
3 paprikos,
česnakas,
0,5 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės acto,
0,5 stiklinės cukraus,
aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustykite storais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite pusvalandį pastovėti. Tuomet iš abiejų pusių apkepkite. Pagaminkite svogūnų, morkų ir paprikų mišinį: visas daržoves stambiai supjaustykite (paprikas-juostelėmis, svogūnus-pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuokite) ir taip pat šiek tiek apkepkite.
Daržovėms baigiant kepti, įdėkite sutrintus česnakus, jei norite -petražolių. Į puodą dėkite sluoksniais: baklažanų, daržovių mišinio, vėl baklažanų... Užpilkite marinatu-vandens, cukraus ir acto mišiniu. Laikykite šaldytuve.