10 vidutinio dydžio morkų,
3 svogūnai,
2-3 šaukštai aliejaus,
1-2 šaukšteliai acto,
1/2 šaukšto cukraus,
1/2 šaukštelio kalendrų,
2 česnakai,
1/2 šaukštelio druskos,
žiupsnelis aitriųjų paprikų.
GAMINIMAS:
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais arba stambiai sutarkuokite, įpilkite acto, įberkite druskos, cukraus, aitriųjų paprikų, susmulkintų česnakų, supjaustytų kalendrų. Kruopščiai išmaišykite ir pastatykite į šaldytuvą 10 valandų, kad morkos išleistų sultis.
Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejuje, kol įgis gražią auksinę spalvą. Aliejų, kuriame kepė svogūnai, atsargiai supilkite į atskirą indą, perkoškite ir užpilkite ant morkų. Gerai išmaišykite. Morkas patiekite prie karštų mėsos patiekalų.