Ančių kepenėlių paštetas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ančių kepenėlių paštetas


INGREDIENTAI:

Apie 400 g ančių kepenėlių,
200 g ančių krūtinėlių,
kiaušinis,
70 g sviesto,
pagal skonį druskos,
pipirų.

M a r i n a t u i:
nutarkuotų pusės apelsino žievelių,
po 2 šaukštus portveino ir brendžio,
pusės apelsino sulčių,
pagal skonį druskos.


GAMINIMAS:

Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite. Ančių krūtinėles taip pat šiek tiek pasmulkinkite. Kepenėles ir smulkintas krūtinėles pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotų apelsino žievelių, pusės sulčių, portveino ir brendžio, ir palaikykite per naktį.

Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles-jos turi apkepti, bet neperkepti. Keptas kepenėles sumalkite mėsmale, įmaišykite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, supilkite į stačiakampę platoką skardą ir kepkite orkaitėje apie 40 min.

Paštetą atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą griežinėliais su skrudinta baltos duonos riekele ir figomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668