1/2 poro,
425 ml marinuotų kukurūzų,
40 g rūkyto kumpio,
1-2 šaukštų aliejaus,
50 g raudonųjų lęšių,
3 šaukštų daržovių sultinio,
100 g grietinėlės,
1 aitriosios paprikos,
druskos,
baltųjų pipirų,
žiupsnelio Tabasko padažo,
1-2 šaukštelių baltojo vyno acto,
1-2 česnako skiltelių,
smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Lęšius užmerkite iš vakaro, išvirkite. Kukurūzus nuvarvinkite, berkite į verdantį sultinį ir 10 min. virkite ant nedidelės ugnies. Šiek tiek pravėsusius pertrinkite per sietelį arba sutrinkite kartu su lęšiais elektriniu smulkintuvu iki vienalytės masės.
Supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais ir dar kartą užvirinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, palikite sėklas.
Porą supjaustykite žiedais ir pakepinkite kartu su rūkytu kumpiu.
Petražoles smulkiai supjaustykite, česnakus sugrūskite. Paruoštas atriąsias paprikas, porus, kumpį, petražoles ir česnakus sumaišykite viename dubenėlyje su Tabasko padažu ir vyno actu. Karštą sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną dėkite po 2 šaukštus aštraus mišinio ir patiekite su baltos duonos skrebučiais arba meksikietiškais kukurūzų traškučiais.