500 g bulvių,
250 g cukinijos (arba aguročio),
2 kiaušinių,
3 česnako skiltelių,
krapų,
svogūnų laiškų,
druskos,
pipirų,
prieskonių,
70 g varškės,
50 g fermentinio sūrio,
grietinės.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, stambiai sutarkuokite. Cukiniją taip pat sutarkuokite stambiai, nupilkite susidariusias sultis. Cukinijų masę sumaišykite su bulvių mase, įdėkite kapotų žalumynų, išspausto česnako, varškės ir išplaktus kiaušinių baltymus. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Aliejumi pateptomis rankomis darykite nedidelius paplotėlius, dėkite į aliejumi išteptą kepimo indą. Kiekvieno viršų patepkite plaktais kiaušinių tryniais, apibarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-30 min., kol viršus gražiai apskrus. Patiekite su grietine ar mėgstamu padažu.