1,4 kg šparaginių pupelių,
druskos,
pipirų,
3 šaukštų sviesto,
1 kepaliuko itališkos duonos,
3 šaukštų pjaustytų svogūnų laiškų,
5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų kapotų šviežių čiobrelių,
900 g grybų,
1 šaukšto kapotų šviežių rozmarinų lapų,
1 svogūno,
4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
grietinės.
GAMINIMAS:
Šparagines pupeles virkite pasūdytame vandenyje apie 5 min. ir išgriebkite. Kepimo indą ištepkite sviestu. Sutrupinkite duoną stambesniais gabaliukais, sudėkite į dubenį. Įdėkite šaukštą kapotų svogūno laiškų, po šaukštą kapotų rozmarinų ir čiobrelių, 2 šaukštus sūrio,
įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Viską gerai išmaišykite ir sukrėskite į kepimo indą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol duona švelniai apskrus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite pjaustytus grybus ir svogūną, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie 10 min., kol grybai išskirs sultis.
Sudėkite į keptuvę grietinę, likusius svogūnų laiškus, čiobrelių lapelius ir kepkite dar 5 min. Sudėkite šparagines pupeles ir maišydami dar šiek tiek pakepinkite. Viską sukrėskite į kepimo indą, apdėliokite duonos gabalėliais, likusiu tarkuotu sūriu, pašaukite į 190 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 20-25 min.