Svieste kepti grybai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Svieste kepti grybai


INGREDIENTAI:

1 kg grybų (3 l),
350 g sviesto,
20 g (3 šaukštelių) druskos.


GAMINIMAS:

Šviežius ką tik surinktus grybus nuvalykite, greit nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite ir supjaustykite juostelėmis ar gabalėliais. Puode įkaitinkite sviestą, dėkite grybus, pasūdykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies 45-50 min., tada dangtį nukelkite ir kaitinkite tol, kol išgaruos sultys, o sviestas pasidarys skaidrus.

Karštus grybus dėkite į mažus iškaitintus indelius ir užpilkite tirpintu sviestu, kad apsemtų. Indelius tuoj pat uždarykite ir ataušinkite. Jei grybai bus laikomi netinkamoje patalpoje, indelius pridenkite dangteliais, įstatykite į vandenį ir valandą kaitinkite 100 laipsnių temperatūroje, paskui sandariai uždarykite.

Kadangi šviesoje riebalai skyla, grybus geriausia dėti į tamsius stiklainius ar butelius ir laikykite tamsioje sausoje ir vėsioje patalpoje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668