6 didelių bulvių,
100 g sviesto,
400 g pievagrybių,
1 didelio svogūno,
200 ml grietinės,
150 tarkuoto fermentinio sūrio,
1 kiaušinio,
2-3 šaukštų kapotų žalumynų,
16 žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
4 griežinėlių citrinos.
GAMINIMAS:
Virtas bulves sugrūskite, įdėkite 80 g sviesto, išsukite iki vienalytės masės ir atvėsinkite. Įdaras: kubeliais supjaustykite pievagrybius, trumpai pakepinkite likusiame svieste, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir dar porą minučių viską kepkite.
Grybus su svogūnais sukrėskite įatskirą indelį ir sumaišykite su sūriu ir grietine. Iš bulvių košės formuokite krepšelius, sudėkite juos ant sviestu išteptos kepimo skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje apie 15 min.
Skardą išimkite iš orkaitės, į kiekvieną krepšelį dėkite po du šaukštelius įdaro, vėl dėkite į orkaitę ir baikite kepti. Iškepusius krepšelius papuoškite alyvuogėmis, citrinų riekelėmis, apibarstykite žalumynais.