300 g vištų kepenėlių,
1 galvutės svogūno,
2 galvučių česnakų,
1 morkos,
pipirų ir
druskos,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto tepamojo sūrelio,
1 šakelės čiobrelių,
aliejaus - kepti,
sultinio (arba vandens).
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir apkepkite susmulkintus svogūną, česnakus ir morką. Suverskite kepenėles, paskaninkite pipirais, čiobreliais bei druska ir troškinkite 15-20 minučių. Troškindami įpilkite kelis šaukštus sultinio ar vandens.
Kepenėlės neturi būti sausos. Ištroškintas kepenėles sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Trindami sukrėskite sviestą ir sūrelį. Pasigamintą aptepėlę gerai atšaldykite ir tik tada tiekite. Gardu su įvairiais džiūvėsėliais, duoniukais ar skrudinta duona.