6 porcijoms:
750 g kiaulienos nugarinės,
4 šaukštų aliejaus,
100 ml kiaulienos sultinio (iš kubelių),
500 g pomidorų,
8 abrikosų (galite dėti persikus),
2 svogūnų,
1 šaukštelio ciberžolių,
keleto mėtų šakelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kiaulienos nugarinę nuplaukite, įtrinkite druska ir pipirais. 2 šaukštu aliejaus įkaitinkite puode, jame iš visų pusių apkepkite mėsą, tada supilkite sultinį ir uždengtą troškinkite 40 min. Pomidorus 3 min. pamerkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę ir kiekvieną supjaustykite į 8 dalis. Abrikosus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir supjaustykite skiltelėmis.
Svogūnus taip pat pjaustykite skiltelėmis ir išskaidykite. Likusiame aliejuje 3 min. kepkite svogūnus ir abrikosus, tada sudėkite pomidorus, keletą minučių pakepinkite ir užbarstę ciberžolių, druskos ir pipirų išmaišykite, po to nukaiskite. Prieš patiekdami mėsą supjaustykite griežinėliais, sudėkite į lėkštę, apliekite abrikosų padažu ir papuoškite mėtos lapeliais.