500 g maltos jautienos,
druskos ir
pipirų,
50 g fetos sūrio,
3 kiaušinių,
2 česnako skiltelių,
4 šaukštų juodos duonos džiūvėsėlių,
6 šaukštų džiūvėsėlių,
2-3 šaukštelių aliejaus,
po 1/2 šaukštelio maltų garstyčių,
smulkintų džiovintų čiobrelių,
350 g morkų,
200 g bulvių,
2 šviežiai smulkintų petražolių,
100 ml grietinės,
1 šaukšto miltų.
GAMINIMAS:
Nuplaukite bulves, supjaustykite ketvirčiais ir virkite pasūdytame vandenyje apie 15-20 minučių. Jautieną sumalkite mėsmale. Česnaką nulupkite ir išspauskite. Į faršą dėkite džiūvėsėlius, česnaką, sudėkite smulkintus čiobrelius, garstyčias, įmuškite vieną kiaušinį, kvapiuosius pipirus, druską, viską gerai išmaišykite.
Likusius kiaušinius išplakite su trupučiu druskos. Iš faršo formuokite kamuoliukus, į vidų dėkite po sūrio gabalėlį. Iš pradžių juos apvoliokite duonos džiūvėsėliuose, o tada - kiaušinių plakinyje ir kepkite įkaitintame aliejuje apie 8-10 minučių. Morkas nulupkite, nuplaukite, supjaustykite stambiais griežinėliais ir troškinkite pasūdytame vandenyje apie 10 min.
Į morkas sudėkite dalį grietinės, smulkintas petražoles ir virkite 15 minučių. Likus 5 min. iki pabaigos sudėkite likusią grietinę, sumaišytą su miltais. Mėsos kukulius patiekite su virtomis bulvėmis ir troškintomis morkomis.