2 svogūnai, supjaustyti plonais griežinėliais,
2 porai, supjaustyti griežinėliais,
3 morkos, supjaustytos griežinėliais,
2 vidutinio dydžio bulvės, supjaustytos,
1 nedidelis salieras, supjaustytas,
1,2 l daržovių sultinio,
3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis garstyčių sėklų,
1 šaukštelis kmynų sėklų,
2-3 arbatiniai šaukšteliai kario pastos,
250 ml natūralaus jogurto,
pušų sėklos,
krapai.
GAMINIMAS:
Pakaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus didelėje keptuvėje, sudėkite pusę svogūnų ir kepkite kol pradės keistis spalva. Sudėkite garstyčias bei kmynus ir kepkite kol gražiai paruduos. Sudėkite daržoves ir kario pastą, maišykite kol gerai aplips. Supilkite į sulrinį ir užvirkite.
Sumažinkite kaitrą. Lėtai virkite 30 minučių, kol daržovės pasidarys minkštos. Tuo tarpu pakepinkite pušų sėklas ant keptuvės. Keptuvę laikas nuo laiko vis patraukite nuo kaitros, kad sėklos nesudegtų.
Sutrinkite sriubą trintuvu ir sumaišykite su jogurtu. Pagardinkite druska. Prieš patiekiant apibarstykite pušų sėklomis ir krapais.