500 g virtų bulvių,
200 g miltų,
200 g tiršto slyvų džemo,
100 g sviesto,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Išvirtas bulves nulupkite, sugrūskite ir atvėsinkite. Įmaišykite miltus, kiaušinį, vieną kiaušinio trynį bei žiupsnelį druskos. Suminkykite tešlą. Ją iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir išspauskite maždaug 10 cm skersmens skrituliukus.
Į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštelį tiršto džemo, tešlos pakraščius patepkite kiaušinio baltymu ir užspauskite. Virtinius sudėkite į puodą su vos verdančiu pasūdytu vandeniu ir pavirkite maždaug 5 min., kol jie iškils.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite į jį išgriebtus, gerai nuvarvintus virtinius ir pavartykite. Patiekite su saldžiu uogų padažu arba konservuotais vaisiais.